Grapefruit és zsíros máj

A máj elengedhetetlen a zsír emésztéséhez és méregtelenítéséhez. Ha azonban a zsírok túlzott mennyiségét a májba helyezik, és a szervezet súlyának 5-10% -át teszik ki, az állapotot zsírmájbetegségnek nevezik. Számos tényező, többek között az alkoholfogyasztás, a cukorbetegség, az elhízás és a magas koleszterinszint növelheti a zsírmájbetegség kockázatát. Orvosa gyógyszereket írhat fel, az egészséges étrendet és a testmozgást, hogy megfordítsa az állapotot. Bizonyos kiegészítők és természetes élelmiszerek, például a grapefruits szintén segíthetnek a zsíros májbetegség kezelésében.

Grapefruit

A grapefruit, vagy a Citrus paridisi magas fák, örökzöld, jávornyalevelek és fehér virágok. A növény nagy és kerek, gyümölcseit és gyümölcslevet évszázadok óta használják szerte a világon. A terpének és a flavonoidok, mint például a naringenin, amelyek a grapefruit-ban találhatók, gyógyászati ​​értéket is kapnak. Míg a grapefruit a fertőzések, az alacsonyabb vérkoleszterin és triglicerid szintek csökkentése és a fogyás elleni küzdelemben használatos, a klinikai vizsgálatok általában hiányoznak a terápiás alkalmazásokhoz, jegyzi meg a Drugs.com. A grapefruit friss gyümölcsként, gyümölcslevekből, olajokból és porokból áll rendelkezésre. A dózis az életkorától és az általános egészségi állapottól függően változhat, azonban a klinikai vizsgálatokban javult a lipidprofilok száma 1 napi grapefruit fogyasztása esetén 30 napig, hozzáteszi a Drugs.com

Zsírmájbetegség

Az Európai Journal of Nutrition című 2011. márciusi számában közzétett tanulmány szerint a grapefruitból nyert naringenin aktiválhatja a zsírsav-oxidációért felelős vegyi anyagokat, amelyek felelősek lehetnek a grapefruit lipidcsökkentő képességéért a laboratóriumi állatokban. Ez viszont segítheti a zsírmájbetegség megelőzését. Egy másik tanulmány a “Journal of Medicinal Food” 2006. márciusi számában azt mutatja, hogy a grapefruit juice jelentősen csökkentheti a testzsírt és enyhítheti a metabolikus szindrómát, amelyek mindkettő gyakran hozzájárulnak a zsíros májbetegséghez. A grapefruitban található másik anyag, az Endocrinology and Metabolism című folyóirat 2010. augusztusi számában megjelent cikk szerint, ellenőrizheti az elhízást és javítja az energiatermelést laboratóriumi állatokban is. A grapefruit termékek előnyeit azonban csak akkor igazolták Állati laboratóriumi vizsgálatokban, tényleges klinikai vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy azokat véglegesen bizonyítsák.

Mellékhatások

A grapefruit általában biztonságos. A MayoClinic.com azonban megjegyzi, hogy a grapefruit számos gyógyszeres kezelést akadályozhat, többek között a szorongás, az antidepresszáns, az antiszemitizáló és a sztatin gyógyszerek megakadályozására, ezáltal meggátolva az anyagcserét a szervezetben. Ez a gyógyszerek túlzott felhalmozódásához vezethet, és súlyos szövődményeket okozhat.

óvintézkedések

Mindig beszéljen orvosával, mielőtt zsíros májbetegség megelőzésére vagy kezelésére alkalmazza a grapefruit-kiegészítőket. Az FDA nem felügyeli a grapefruit-kiegészítőket, ezért győződjön meg róla, hogy a terméket egy független tesztügynökség, például az USP tesztelte.