Hány kalóriát kell egy sportolónak egy nap alatt?

A fizikai erőfeszítés nagy mennyiségű energiát igényel, ami azt jelenti, hogy a sportolóknak több kalóriát kell fogyasztania, mint az átlagembernek. A sportolók étrendjének alapvető célja nem a fogyás, ezért a sportolóknak annyi kalóriát kell fogyasztaniuk, amennyit égnek. Valójában a sportoló szándéka lehet, hogy súlyt szerez, ha az izomszövetet hozzá kell adni.

Energia

A kalóriák az élelmiszerben lévő energia mérőszáma. Technikai értelemben a kalória az energia mennyisége, amely ahhoz szükséges, hogy egyetlen gramm víz 1 Celsius fokot emeljen. Energia szükséges a sejtek számára az ismételt izomösszehúzódások fenntartása és az atlétikai teljesítmény megkönnyítése érdekében.

szempontok

Az atléta fenntartásához szükséges kalória mennyisége attól függ, hogy az atléta alapanyag-metabolizmusa és az egy nap alatt elvégzett tevékenységek összege mennyi. William McArdle és Frank Katch gyakorló fiziológusai szerint az ember átlagos napi kalóriaszintje 2700 és 2900 kalória között van, egy nő esetében pedig 2000-2100 kalória. Egy sportolónak hozzá kell adnia az összes edzéshez felhasznált további kalóriát. Például egy 160 font. Az egyéni, 8 mph-os sebességgel 986 kalóriát éget egy óra alatt. Ezt az összeget hozzá kell igazítani az étrendhez. A szervezet napi 500 kalóriát is igényel csak az izmok hozzáadásához.

Jelentőség

Mindegyik személy különbözik a személyes tulajdonságokon és az energiaköltségeken alapulóan, így a kalóriabevitelnek nagyon személyre kell változnia. Egy sportoló azonban naponta legalább 3000-4000-et fogyaszt, néha még egy kicsit több is lehet. Az olimpiai aranyérmes úszó Michael Phelps például ismert, hogy naponta 12 000 kalóriát fogyaszt. Bár ez a teljes összeg 9.500-szor több, mint az Élelmiszer-és Gyógyszer-Igazgatóság javasolja egy fiatal aktív hímnek, szükséges, hogy kompenzálja az összes olyan kalóriát, amelyet a Phelps a heti 30 órában égett.

Szénhidrát

Az összes kalória mellett fontos figyelembe venni az egyes tápanyagokból származó kalóriákat. A szénhidrátok a legjobbak a sportolók számára, mert a leggyorsabb üzemanyagot égetik meg. Ez annak köszönhető, hogy a szénhidrátokat a sejtek könnyen felhasználják energia formájában. A szénhidrátokat azonban nem tárolják nagyon könnyen. A test által tárolható szénhidrátok egyetlen formája a glikogén néven ismert molekulák, amelyek elágazó glükózegységekből állnak. Miután a glikogén és más szénhidrátok felhasználták, a szervezet fehérjékre és energiákká válik. Mindkét tápanyag kissé kevésbé hatékony, mivel több időt és energiát igényel ahhoz, hogy hasznos energiává alakítsa őket.

Jellemzők

Az égési sebessége miatt a szénhidrátok a kalóriabevitel legnagyobb részét, különösen az állóképességi sportok esetében kell, hogy képezzék. A szénhidrátos terhelésnek nevezett stratégia három nappal az esemény előtt növeli a szénhidrát mennyiségét a teljes kalória 70 százalékára. A 3000 kalóriatartalmú diéta alapján ez a szénhidrátok napi 500 grammja meghaladja ezt a teret. Azonban bizonyos fokú zsírt mindig használnak, hogy üzemanyagot biztosítson a szervezet számára. A mérsékelt testmozgás esetében a teljes energiaköltség körülbelül a fele a szabad zsírsav-anyagcseréből származik. Ha egy esemény több mint egy óráig tart, a szervezet leginkább zsírokat használhat az energia számára. Fontos, hogy a szénhidrát bevitelt magasra tartsuk, hogy energiát metabolizáljanak a zsír helyett.