Hány kalóriát kell naponta bevenni egy terhes nőnek?

A terhesség előtt, alatt és után a táplálkozás közvetlenül befolyásolja az anya és a baba egészségét. A terhesség megkezdése előtt a nőknek egészséges súlyt kell elérniük és fenntartaniuk. Ha egy nő túlsúlyos vagy elhízott, akkor csökkentett kalóriatartalmú táplálékot kell tennie, amíg egészséges súlyt nem kap. Terhesség után a nő energiájának növekedése a magzat növekedése és fejlődése, valamint az anyai szövetek és az anya vérellátásának növekedése miatt nő.

Energia Ajánlások

Az energiával kapcsolatos ajánlások a következők: az alapanyag-metabolizmus aránya – a szövetekben és sejtekben lévő anyagcsere-tevékenységek fenntartásához szükséges energia, az élelmiszer termikus hatása – az élelmiszer emésztésére és metabolizálására, valamint a fizikailag aktív energiára fordított energia. Terhesség alatt további energiára van szükség ahhoz, hogy támogassa a terhességnek az anyai anyagcserére és a magzati növekedésre vonatkozó igényeit. A terhesség alatt a nő anyagcseréje körülbelül 15 százalékkal nő. Az Orvostudományi Intézet azt javasolja, hogy a nők a második trimeszterben napi szinten további 340 kalóriát fogyasztanak, míg a harmadik trimeszterben minden nap 452 kalóriát fogyasztanak a normál energiaigényüknél.

Célozzon napi kalóriaszinteket

Egy mérsékelten aktív 5 láb, 4 hüvelyk magas nő, akinek súlya 135 font, körülbelül 1800 kalóriát igényel, hogy megőrizze egészséges súlyát. A terhesség alatt napi energiaellátása 2,140 és 2,252 kalória lenne a második és a harmadik trimeszterben. A túlsúlyos, mérsékelten aktív 5 láb 4 hüvelykes nőnek naponta körülbelül 150 kalóriára van szüksége összesen 1,950-ig a terhesség előtt, 2,290 kalóriát a második trimeszterben és 2,402 kalóriát a harmadik trimeszterben. Az elhízott nő ugyanazon a magasságon körülbelül 2,500 és 2,750 kalóriát igényel naponta a második és a harmadik trimeszterben, hogy kielégítse az alapvető energiaszükségletét, valamint a fejlődő magzat energiaigényét. A terhesség alatt az orvosok kalóriaterveket is beállíthatnak, attól függően, hogy az anya milyen súlyú.

Anyai súlygyarapodás

Az Orvostudományi Intézetnek különböző irányai vannak a teljes súlygyarapodásra és a súlygyarapodás mértékére vonatkozóan az anya terhesség előtti súlyán alapulva. Az alulsúlyú nők vagy azok, akiknek testtömegindexe 18,5 vagy annál kevesebb, 28-40 fontot kell nyerniük, a normális testsúlyú, 18,5 és 24,9 közötti testtömegű nők 25-35 fontot kapnak a terhesség alatt, míg a túlsúlyos és elhízott nők, Akiknek testtömegindexe 25-29,9, illetve 30 vagy annál nagyobb, csak 15-25 és 11-20 fontot nyer. Minden nőnek az első trimeszterben összesen 1 és 4 fontot kell kapnia. A második és a harmadik trimeszterben az alulsúlyozott és a normális testsúlyú nőknek hetente körülbelül 1 font súlygyarapodásra kell törekedniük. A túlsúlyos és elhízott nőknek csak hetente körülbelül 1/2 fontot kell szerezniük a második és a harmadik trimeszterben. A normális testsúlyú nők, akiknek terhesaknak ikreknek kell lenniük, 37- 54 fontot kell elérniük, a túlsúlyos nők 31-50 fontot kapnak, az elhízott nők pedig 25-42 fontot kapnak.

Étkezési tervezési iránymutatások

A terhesség alatt az extra kalóriák tápláló ételekből, például sovány húsból, alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékekből, gyümölcsből, zöldségből és teljes kiőrlésű kenyérből és gabonafélékből kell származniuk. A terhes nőnek szüksége van legalább 5 – 6 uncia fehérje a sovány hús, hal, baromfi, bab, lencse, tofu, tojás vagy dió. Három csésze alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékek segítenek megfelelni a kalcium és a D-vitamin követelményeinek. Más célok közé tartozik az étkezés legalább 3 csésze zöldség, 2 csésze gyümölcsöt és 5-7 uncia gabonát naponta.