Hogyan csirkét csirkék a sütőben

Az egyik legegyszerűbb módja a csirke főzésének. A ropogás fejjel lefelé grillez, a hőség a tetején, az alja helyett. A grillezéshez hasonlóan, a broiling főzés közben a csirkét intenzív közvetlen hővel főzve, karamellizálással és karcsúsítással, míg a gyümölcsleveket a nedves, érzékeny, ízletes hússal zárják.

Spray egy serpenyő serpenyővel a sörtelen főzéshez, majd húzza az alsó serpenyőt alumínium fóliával, hogy megkönnyítse a tisztítást.

Helyezze a sütőtálcát a sütő tetejére, kb. 3 – 6 hüvelyk távolságra a fűtőelemtől, hogy a csirke főzés közben ne érintse meg az elemet. A hőtől való távolság a csirke darabok méretétől és a brojler hőmérsékletétől függ.

Kapcsolja be a sütő beállítását, hogy simogasson, és előmelegítse a brojler 10-15 percig főzés előtt. A sütő ajtaját előmelegítés közben kissé nyitva tartva, valamint főzés közben tartsa állandó hőmérsékletet, és tartsa meg az ételt a túlfőzéstől.

Vegye ki a csirkét a csomagolásból vagy a tároló csomagolásából. Hűvös, folyóvízzel öblítsük le, és szárítsa meg papírtörlővel.

Helyezze a csirkét a serpenyőkamrába elegendő helyiséggel a darabok között, hogy a bőr egészen a hő hatásának legyen kitéve.

Szezonáljuk a csirkét sóval és borssal, és egyéb kívánt fűszerekkel.

Helyezze a brojlertálcát a sütõ tetejére. Ügyeljen arra, hogy a csirke a füstölés során ne égjen, és ne égjen fel, s közben főzött. Használja a fogót a csirke elfordításához, hogy ne áthatoljon a bőrön, és ne hagyja el a gyümölcsleveket.

Add hozzá a grill mártást, ha szükséges, miután a csirke barnulni kezdett, hogy a mártást égesse.

Teszteljük meg a csirke apróságát hús-hőmérővel úgy, hogy a legméltányosabb részbe behelyezzük a csont érintése nélkül. A főzés 10-12 percet vesz igénybe vékony vagy apró darabokra, 25-30 percet nagyobb darabokra. A csirke készen áll arra, hogy szolgálja, amikor eléri az USDA ajánlott biztonságos belső hőmérséklete 165 fok Fahrenheit.