Hogyan kell a házastárs halála után

Senki nem mondhatja meg, mikor kezdődik a társkeresés, miután a házastárs meghal, mivel ez egy egyedi döntés, amely számos tényezőtől függ. Fontos, hogy időt vesz igénybe, hogy gyógyítsa meg és hagyja magát teljesen és teljesnek, mielőtt kapcsolatba lépne, Kristine Carlson, a “Heart-Broken Open” szerzője szerint egy Huffington Post cikkében. Ha készen áll a mai napig, akkor tudni fogod. Azt is megtudhatja, hogyan szeretné a kapcsolatok fejlődését a szíved hallgatása és az ösztöneinek bízása.

Ismerkedés a technológiai korban

Lehet, hogy a társkeresés nagyon különbözik az utóbbi időben. Nagyon gyakori, hogy a párok online társkeresésen keresztül találják egymást. Vannak niche társkereső oldalak, amelyek segítenek abban, hogy megtalálja a kapcsolatot az életkor, érdeklődés és az özvegyi állapot alapján. Kezdje ésszerű várakozásokkal és hajlandó időt venni arra, hogy megtalálja valakit, aki tiszteletben tartja a helyzetet. Gyakorolj új társkereső szociális készségeket, mint pl. Flörtöltés, ha újszerű kilátásokkal küldesz e-maileket, amíg nem vagy kényelmes, javasolja Judith Sills klinikai pszichológus, a 2009-es “Idő” magazin cikkében. Ha az online társkereső megrémít, mondja meg barátainak, hogy készen áll arra, hogy találkozzon valakivel, amikor partnereket keres a gyülekezetben vagy más helyeken, ahol gyakoriak.

Ismerd meg magad

Az Ön igényei nagyon eltérőek lehetnek, mint amikor az ön elhunyt házastársa volt, szexet és kapcsolattartót ír, Dr. Pepper Schwartz az AARP-nél: “Kezdjük el, miután elvesztettük a partnert” AARP meghatározza, Mint például egy társ, hogy részt vegyen az eseményeknél, egy szexpartner vagy egy új házastárs, azonban tartsa nyitva az elmét és a szívét, és észreveheti, hogy szükségleteid újra megváltoztathatók. A kilátásokon keresztül gyomolhatsz, és csak olyanokkal töltheted el az időt, akik az Ön számára megfelelőek. Hagyja el a poggyászokat a sajnálattal, a bűntudattal és a múltbéli fájdalmakkal terhesgárral, ha szükséges.

Családdal való foglalkozás

Ha gyermeke van, ne feledje el, hogy talán nem állnak készen az Ön számára. Felnőtt gyermekekkel emlékeztesse őket arra, hogy ez a döntés, és hogy megfelelő biztonsági megfontolásokkal fog rendelkezni. Ha kiskorú gyermekei vannak, tudd meg a dátumodat arról, hogy nincs egy ex, aki segíteni tud a gyerekekkel, és meg kell tennie a gyerekeknek a prioritást. Ha úgy dönt, hogy nem akarja bemutatni a dátumokat a gyermekeinek, ha a dolgok meglehetősen súlyosak, akkor ezt a kezdetektől fogva tudja.

Özvegyeleti szempontok

A házastárs halála nem csökkenti a szeretetedet, és továbbra is növekedni fog, mivel a kapcsolatod negatív aspektusai elhalványodnak a memóriából, írja Aaron Ben-Zeév szerző és filozófus a Psychology Today cikkében. Nem szokatlan a bűntudat abban, hogy új szeretetre vágyik, vagy aggodalomra ad okot, mert egy új kapcsolat nem érzi magát az előzőnek. Lehetséges, hogy szereti mindkét egykori házastársát és egy új szeretetet anélkül, hogy rosszat tett volna. Ismerd fel, hogy egy új kapcsolat új életet és örömöt hozhat a szívedbe.