Hogyan kell ciklust lumbális fúzióval

A lumbális fúziós sebészet megváltoztatja az életét, remélhetőleg jobbra. A műtét leegyszerűsíti az évek alsó háta fájdalmát, így a fizikai tevékenység, mint a kerékpározás nemcsak lehetséges, hanem fájdalommentes is. A műtét azonban komoly, de a kerékpárhoz rohanó katasztrofális eredményekkel járhat. Ne gondoljon arra, hogy a kerékpáros sisakját orvosa engedélye nélkül húzza.

Lumbális fúziós alapismeretek

Az ágyéki fúzió célja az, hogy enyhítse a fájdalmat, melyet abnormálisan mozgó csigolyák okoznak. A sebész behelyezi a csontszöveteket a gerincébe, amely idővel megolvasztja a gerinc meglévő csontjait, és megakadályozza, hogy a csigolyák ütköznek egymással. Néhány hónapig tart, amíg a csontszövet a meglévő csontba illeszkedik, ezért a sebész a csavarokat, rudakat vagy fémlemezeket rögzítheti a helyén. A műtét után legalább egy-két nappal a kórházban kell maradnia, és valószínűleg legalább néhány hónapig meg kell akadályozni a testmozgást.

Felkészülés a kerékpározásra

Mielőtt készen állsz a kerékpározásra, rehabilitációs gyakorlatokat kell tennie, hogy ne csak az alsó részét, hanem az izmokat is meggyengítsük, amelyek a pihenő hónapok alatt gyengültek. Kezelőorvosa javasolhatja, hogy a műtét után hat héttel a fizikai terapeutával kezdjen dolgozni. A terapeuta arra taníthatja Önt, hogy végezzen gyakorlatokat a hátuk megerősítésére és stabilizálására, és ösztönözze Önt arra, hogy alacsony hatást gyakoroljon, mint a gyaloglás, egészen addig, amíg teljesen meg nem gyógyul. Ezen a ponton ismét kérdezze meg orvosát, hogy engedélyt kérjen a kerékpározáshoz.

Kerékpározás műtét után

Miután megkapta orvosának áldását, lassan lassan kerékpározzon. Indítsa el a helyhez kötött kerékpárt. Ha lehetséges, találjon egy tornatermet egy fekvő kerékpárral, amely háttámlával rendelkezik, és ösztönöz arra, hogy egyenesen üljön, így tartja a gerincét összehangolva. Amikor teljesen mozgékonynak és egy közúti kerékpárra készen állsz, próbáld meg beállítani az ülést úgy, hogy a kormány a lehető legnagyobb legyen. Ebben a helyzetben kicsit kényelmetlenül érzed magad, de minél magasabb a kormány, annál kevésbé kell vigyázni, és annál jobb lesz az alsó része. Azt is megállapíthatja, hogy a kisebb kerékpárra való váltás kényelmesebb lesz.

szempontok

A lumbális fúzió nem garantálja, hogy soha többé nem lesz hátproblémája. Lehetséges, hogy a sebészete nem lesz teljesen sikeres, vagy a fájdalom a jövőben visszatér, és a kerékpározás súlyosbíthatja a problémákat. Mérje fel, hogyan viselkedik a hátán, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha úgy érzi, hogy a kerékpározás után rendszeresen fájdalmat érez. Ha nem kerékpározik, törekedjen arra, hogy álljon meg és üljön le a lehető legegyszerűbben. Visszatartóztatás viselése esetén, amikor otthon vagy, segíthet a hátatámasztásban, és emlékeztet arra, hogy megfelelő testtartást alkalmazzon, hogy csökkentse a hátfájás visszatérő kockázatát.