Hogyan kell egy osztott rutin edzést végrehajtani

A testsúly-edzésprogramok megosztott rutinokba szervezése lehetővé teszi, hogy több időt töltsön minden izomcsoportra. Ez ideális azok számára, akik izomtömeget próbálnak kiépíteni, és jelentős időt kell tölteniük az edzőteremben. Az izomméret növeléséhez az edzésnek elég nagy mennyiségűnek kell lennie, hogy az izmok túlterheltek, mivel ez a fajta stressz serkenti őket, hogy nagyobbak legyenek. A legtöbb méretű súlygyűrű gyakorlása több izomcsoport igénybevételét igényli, így amikor megosztott rutinokat kötünk össze, olyan izmokat akarunk csoportosítani, amelyek gyakran együtt dolgoznak.

Emelje súlya hetente négy vagy hat napot. A hat napos edzésprogram lehetővé teszi, hogy még több időt töltsön az egyes edzésekhez rendelt izomcsoportok számára, ami ideális a fejlett testmozgásokhoz. Ha csak egy nagyobb volumenű edzésen vagy egy erős erőre koncentrál, akkor kezdjen egy négynapos edzésprogrammal.

Csinálja az izmokat különálló edzésekre. A főbb izomcsoportok közé tartoznak a mellkasi izmok, az izmok, a vállizmok, a bicepszek, a tricepsz, a lábizmok és az alapvető izmok. A legtöbb mellkasi gyakorlat a vállizmokat és időnként a tricepszet is felveszi, ezért együtt szeretné ezeket az izomcsoportokat összeszedni. A bicepszek gyakran részt vesznek a hátsó gyakorlatokban, így ezek az izmok ugyanabba az edzéshez rendelhetők. Ha heti négy napot dolgozol ki, összesen két különálló edzést szeretne. Csoportosítsa a mellét, a vállát, a tricepszet és a magot egy edzésben, a háton, a bicepsz és a lábad a másikban. Ha hetente hat napot dolgozol ki, akkor három különböző edzésre van szükséged. Csoportosítsa mellkasi és vállizmjait egy edzés során, a hát és a lábizmjait a második edzésben, és a bicepsz, a tricepsz és a mag a harmadik edzésben.

Tervezze meg edzésprogramját, így minden edzés hetente kétszer történik. Például egy négynapos edzésterv a hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken dolgozik. Fókuszáljon a mellére, a vállára, a tricepszre és a magra hétfőn és csütörtökön, és a hátán, a bicepszeken és a lábakon kedden és pénteken. Hatnapos edzésterv esetén hétfőn és csütörtökön, a hátadon és a lábadon kedden és pénteken, valamint a bicepsz, a tricepsz és a mag együttesét szeredd szerdán és szombaton. Ezek a menetrendek megadják az izmoknak a 72 órás pihenést az edzések között.