Hogyan kell enni 5000 kalóriát naponta

A kiló kalóriák, amelyeket általában csak kalóriáknak neveznek, az élelmiszerben lévő energia egységei, amelyek a testet táplálják. Ön és kezelőorvosa dönthet úgy, hogy napi 5000 kalóriát kell fogyasztania számos okból, például súlygyarapodás vagy intenzív atlétikai adagolás. Kezdetben nem biztos abban, hogy naponta 5000 egészséges kalóriát fogyaszthat, de néhány gyakorlattal sikeresen enni tápláló, finom ételeket a szükséges kalóriákkal.

Egyél hat étkezést, amelyek kb. 833 kalóriát tartalmaznak. A “Basic Nutrition and Diet Therapy” szerint a legjobb az anyagcseréért és az emésztésért, hogy naponta 6 ételt fogyasszon, szemben a hagyományos három.

Tervezze meg az ételeket idő előtt annak biztosítására, hogy minden étkezéskor körülbelül 833 kalóriát kapjon. Használjon kalóriaszámlálót vagy online erőforrást, hogy keressen kalóriákat olyan élelmiszerekhez, amelyekkel nem ismeri.

Tartalmazza a karcsú fehérjét, a zöldségeket és a komplex szénhidrátokat minden étkezéskor. A fehérje, a zöldség és a teljes kiőrlésű gabona az egészséges táplálkozás sarokkövei, és a hús, a hal és a tofu lean darabjait kell bevinnie az étrendbe, hogy kielégítse a sovány fehérje követelményeit, a zöldségek széles választékát, pl. Saláta, paprika és squash zöldségekhez És különböző teljes kiőrlésű gabonák, például teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, barna rizs és vadrizs, hogy kielégítsék összetett szénhidrát igényeit.

Főzzünk olívaolajjal, hogy egészséges omega zsírsavakat adjunk az ételeihez, és növeljük a kalóriáit, hogy segítsünk elérni a szükséges 833 kalóriát étkezésenként.

Adjunk hozzá kalóriát az étkezéshez tápláló, kalóriatartalmú élelmiszerek felhasználásával. Például élvezze a nagy avokádót, amely 322 kalóriát, 14 g rostot és 975 g káliumot tartalmaz. Alternatívaként tálaljuk meg a salátát néhány napraforgómaggal vagy dióval, amelyek 165 kalóriát unciánként és 185 kalóriát unciánként.

Kerülje a cukros és zsíros ételeket, például sütit, süteményeket, csokoládét és édességeket. Bár ezek úgy tűnnek, mint az ideális és szükséges élelmiszer-választási lehetőségek a kalóriabevitel növelése érdekében, jobb, ha egészséges ételeket választasz a kalória igényeinek kielégítésére.