Hogyan kell enni napraforgót

A bennszülöttek évszázadokon keresztül termesztették napraforgóikat Észak-Amerikában, mielőtt az európaiak megérkeztek, a Minnesota Egyetem Jill MacKenzie szerint. A teljes napraforgó növényt enni lehet, és élvezheti ezt a tápláló ételt az élet minden szakaszában: a rugalmas palánta érett és száraz. Növelj sok napraforgót egy foltban, hogy egész nyáron megevesse a növények különböző ehető részeit.

Húzza a palántákat a napraforgó tapaszból, miközben körülbelül 6 cm magasak. Ön a napraforgó csíráit egyenesen a földből, saláták tetején, vagy keverjük sütjük. Ezeknek a hajtásoknak az étele egy olyan módszer, amely csökkenti a hulladékot, miközben a napraforgó foltban növekvő növények számát elvékonyítja.

Egyedül az idősebb növények leveleit vagy salátát. A napraforgó leveleket is fel lehet főzni, megkeverni, sütni vagy zöldesen főzni, sóval és ecetolajjal ízesíteni. Távolítsa el a kemény középrétegeket a főzés előtt.

Válassza ki a virágokat, ha a bud-szakaszban vannak. A rügyek hasonlóak az articsókához. Húzza le a keserű zöldet a rügy aljától. Gőzölje a napraforgó rügyeit, vagy néhány percig forralja fel őket vízben, és vajjal szolgáljon.

Söpörte a szirmokat a napraforgóról, miután a bimbó kinyílt. A napraforgó szirm szélénél keserű, és nem alkalmas nagy mennyiségű étkezésre önmagában. Kombináljon más összetevőkkel a napraforgó szirmok ízének kiegészítésére és tompítására. Használja ezeket a szirmokat egy saláta, hogy adjunk hozzá egyértelműen keserédes íze.

Hámozzuk le a fiatal napraforgó szárakat, és szeleteljük harapnivalós snackbe, vagy salátákba dobjuk. A napraforgó szárak – amelyek a zellerhez hasonló ízűek – a salátákhoz ropogós textúrát biztosítanak. Válassz olyan éretlen napraforgókat, amelyek hajlékony, gyengéd szárúak, amelyek a nagy virágokat a nap felé fordítják. Kerülje el az idősebb, fás szárú növényeket.

Válassza a napraforgófejet, amikor a virágfej hátsó részén levő zöld lemez sárgul. Helyezze a virágfejeket száraz, jól szellőző helyre, és hagyja, hogy a magvak érlelődjenek. A magvakat akkor lehet enni vagy tárolni, ha a virágfej hátulján levő lemez sötétbarna színűvé válik. Távolítsa el a magokat a két fej együtt dörzsölésével vagy a fej tenyerével dörzsölve. Egyél a nyers napraforgómagot vagy azt követően, hogy egy 350 fokos Fahrenheit sütőben pörköltek 10 percig, vagy amíg a hajótestek el nem kezdtek szakadni. Hűtsük le és adjunk hozzá sót ízlés szerint.