Hogyan kell főzni a darált marhahúst spaghetti bolognese számára

Olyan, mint az amerikai chili, a bolognese mártásnak annyi változata van, mint a szakácsok, akik saját verziót készítenek. Az étel integritásának védelme érdekében Bologna városa 1982-ben hivatalos receptet fogadott. A pancetta éles és finom sóssága kombinálja a sárgarépa édességével és a mélyen pirított marhahús lágyságával, hogy gazdagítsa ezt a paradicsomalapú mártást. A legfontosabb, hogy alaposan megfestesse a húst, hogy minden ízét előhozza.

Öntsön egy vékony olajos filmet egy mély serpenyőbe. Az olívaolaj ízeket ad hozzá, de tetszés szerint canola vagy növényi olajat használhat. Melegítsük fel az olajat közepes magas hőmérsékleten 45 másodpercig, amíg forró lesz.

Süssük az apróra vágott pancettát a forró olajban, amíg ropogós, folyamatosan kevergetve, hogy ne tapadjon, vagy ne essen. Három vagy négy szelet minden egyes húsból egy jó adag pancetta használata.

Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. A pontos mennyiség személyes ízlés, de egy kis hagyma és egy vagy két gerezd fokhagyma minden font darált marhahús számára jó kiindulási hely. Saute a hagymát és a fokhagymát, amíg a hagyma lágyabbá és áttetszővé válik, ami 3-5 percet vesz igénybe. Kapcsolja le a hőt, ha a fokhagyma barnulni kezd.

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és vágjuk apró darabokra egy fából készült spatulával vagy más lapos, hőálló edényzel.

A szarvasmarhát és a zöldségeket sóval, borssal és olasz ízekkel főzzük, amely általában oregánót, kakukkot és bazsalikomot tartalmaz. Keverjük össze jól a hús, a zöldségek és a fűszerek alapos keveréséhez.

Fordítsuk közelebb a fűtést a magashoz. Add hozzá a zellert és a sárgarépát. Egy zeller és egy sárgarépa minden egyes marhahúst egy jó hüvelykujjszabály, de az ízlés szerint többet vagy kevesebbet adhat hozzá. Főzzük és keverjük, amíg a marhahús mély, aranysárga színűvé válik. Ez akár 10 percet is igénybe vehet, attól függően, hogy mennyi marhahús van a serpenyőben.