Hogyan kell főzni a nyers szerves króm magokkal

Nemcsak a kerámia állatok és a politikai figurák zöldszőrű forrása, hanem az omega-3 zsírsavak, a rost és a fehérje gazdag forrása. Ismerje meg, hogyan kell főzni a nyers szerves krómokkal, hogy ezt az egészséges ételeket az ételben használhassa. A Chia magvak, a Salvia Hispanica sokoldalú táplálékforrás, de nem mindenki számára alkalmasak. Mint minden táplálékkiegészítőhöz, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt hozzáadná a Chia-magot az Ön étrendjéhez.

Nyers szerves Chia magok

Az ökológiai termesztett magvak mentesek a kereskedelemben termesztett élelmiszerekben gyakran alkalmazott peszticidek és fungicidek iránt. Általában száraz, nyers magvaként kerülnek értékesítésre, és néha salbának nevezik. A száraz chia magok 1 uncia adagja 138 kalóriát, 4,6 gramm fehérjét, 8,7 gramm zsírt, 11,9 gramm szénhidrátot és 9,8 gramm rostot tartalmaz, az USDA National Nutrient Database for Standard Reference szerint. Bár egyes receptek felszívást igényelnek vagy csiszolják a chia magokat, finomra kell használni a chia magokat, például granola, saláták vagy levesek.

Chia főzés alapjai

A Chia magjai megduzzadnak és nyálkásodnak, vastag gélt képeznek, amikor felszívják a nedvességet. Sütőipari termékek, vegetáriánus ételek, sütőtök és reggeli ételek is jól működnek. A magok jól keverednek magvakkal, tojással, darált húsokkal, zöldségekkel, finomságokkal és pörköltekkel. Az átitatott vagy elkészített “chia” magvakra felszívódó receptekhez lassan öntsük a magokat vízbe keverés közben, James F. Scheer, a “The Magic of Chia” szerzője szerint. Scheer azt javasolja, hogy 2 1/2 csésze vizet használjunk 1/4 csésze Chia magra. Hűtsük le a keveréket.

Főzés Chia magokkal

Az élelmiszer-dehidratort használva, hogy a kekszek a chia magokkal készüljenek, még mindig technikailag nyers táplálékot eredményez. A sekélytálcák, amelyek a gyümölcsbe való feltekeréshez használták a szárítógépet, a chia crackerek készítésén dolgoznak. Egy élelmiszer-feldolgozó, kávédaráló vagy fűszeres daráló jól működik, hogy grillezze a chia magokat zabkásra vagy kenyérre. Kombinálja a chia magokat száraz összetevőkkel, hogy palacsintát, muffinokat, sárgarépa süteményt és egyéb sülteket készítsen. A legjobb eredmény érdekében használja a chia magvakra szánt recepteket, hogy megismerkedjen velük, mielőtt megkísérelné helyettesíteni a kedvenc receptjeit. Nem jól működnek olyan élelmiszerekhez, amelyek sűrítő hatásuk miatt vékony konzisztenciát igényelnek – pl. Mártások, sajtok és húsleves.

Chia Seeds szempontok

A száraz nyerskamagok hétszer akkora mennyiségben képesek felszívódni a vízben – és dehidratálódást okozhatnak. Inkább vizet kell inni, ha száraz kajmérvet adsz. Bár a chia magvak egészséges omega-3 forrást és egyéb tápanyagokat kínálnak, ezek nem helyettesítik az orvosi kezelést. Komoly következményekkel járhat az önmegállapításra vagy az öngyógyításra való törekvés. Annak ellenére, hogy a chia magvak elősegítik a súlycsökkenést, az előzetes tanulmányok nem találtak súlycsökkenési előnyöket a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center szerint.