Hogyan kell főzni birka sült

A birka kétévesnél fiatalabb birka húsa, amely erősebb ízű a bárányhoz képest. A birka előkészítése éberséget igényel, mert túlcsokkolással romlik a textúra. A bárány kevésbé érzékeny húsdarabok, mint a zamatos bárány. Ha jól elkészül, ugyanolyan kellemes textúrát sugároz, de ez az eredmény sokkal nagyobb kihívást jelent. A hús lassú pörkölése és sütés előtt sózva olyan lépések, amelyek sikeresebb ízeket eredményeznek.

Alkalmazzon sót a bárány sült teljes külső felületére. Hagyja állni legalább egy órán át, és kevesebb, mint két órán át szobahőmérsékleten. Melegítsük fel a sütőt 225 ° C-ra. Alkalmazzuk a borsot a sonkás sült külsõ területére.

A húst sütjük a konyhai zsineggel, amíg a felületük ésszerűen szimmetrikus, hogy javítsa egységes pörkölési potenciálját. Hozzáadjuk az olívaolajat egy serpenyőbe, és magasra melegítjük. Barna a sült bárányt kb. Három percig mindenütt.

Helyezzük a sonkát sütéshez egy pörkölő rackbe egy pörkölőüstbe. Helyezze a hús hőmérőjének hegyét a sült sertés legvastagabb területére a pontos olvasás érdekében. Helyezze a sütõt a sütõbe, és körülbelül másfél óráig melegítse, amíg a hõmérõ eléri a 115 fokot. Kapcsolja ki a sütõt. Engedjük meg, hogy a sütő körülbelül 45 percig maradjon a sütőben, amíg a hőmérő 130 fokot nem lát.

Távolítsuk el a sütőt a sütőből, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a levek el nem oszlanak. Helyezzük a sültet egy vágódeszkára és vágjuk a gabona ellen vékony szeletekre.