Hogyan kell főzni friss egész okra

Az Okra a déli és a cajun főzéssel azonos szinonimájává vált. Sok ember úgy gondolja, hogy az okra egyedülállóan amerikai növény, ezért meglepődhet, ha megtudja, hogy az okra afrikai rabszolgák Amerikába kerültek. Az ehető hüvelyek egy növény éretlen vetőmaghéjjai, amelyek kapcsolódnak a hollyhock, a hibiszkusz és a Sharon rózsa. Egész, friss vetőmaghéjak sokféle módon főzhetők, de az egész vetőmag hüvelyének főzésének két legnépszerűbb módja gőzölés vagy párolás. Az okra egyedül lehet szolgálni, vagy sonkával, csirkével, tenger gyümölcseivel, kókuszrostokkal, polentával vagy rizszel.

Mossa az okra hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket vagy törmeléket. Tisztítsa meg óvatosan egy tiszta ruhával, de vigyázzon, nehogy megtörje vagy sérelmezze a hüvelyeket. Ha az okra megszakad, felszabadítja a nyálkahártya-összetevőt a dobozon belül, ami az okra nyálkásodik.

Helyezze az okra hüvelyeket egy gőztálcára, és helyezze a tálcát a zöldségpárkányba. Ha elektromos gőzt használ, olvassa el a gyártó használati utasításait, mivel az elektromos gőzös minden egyes márkája kicsit más. Általában a gőzölő alsó részét vízzel tölti be, és helyezze az okra egy speciálisan elkészített gőztálcába a tetején. Ha nincs zöldségpárolója, hozzon 4 csésze vizet forraljuk fel magas hő hatására a tűzhelyen. Helyezze az okra hálós vagy bambusz gőzhajó belsejébe, és gondosan helyezze a gőzölőt a potra. Ezután helyezze a fedelet a gőzösre.

Gőzölje az okra hüvelyeket 3-6 percig a bambusz vagy hálós gőzölgő kosárban a tűzhelyen. Ha növényi gőzölőt használ, használja a “Magas” beállítást, ha a gőzölőnek állítható beállításai vannak. A legtöbb elektromos gőzös az okra ugyanolyan gyorsasággal főz, mint egy gőzös kosár, így az okra 3-6 perc alatt várható. Amikor az okra elkészült, az okra-hüvelyeket főzni kell, de még mindig élesen.

Távolítsuk el az okra a gőzölős vagy gőzölős kosárból, és szedjük az okra citromlé, lime juice vagy ecet egy csípős kivitelben.

Mossa az okra hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket vagy törmeléket. Tisztítsa meg óvatosan tiszta ruhával, ügyelve arra, hogy ne szakítsa meg a hüvelyeket.

Melegítsük az olívaolajat a serpenyőben a magas hő hatására. Az olaj elkezd buborékolni és csípni, amikor forró.

Párolt Okra Pods

Sautéed Okra Pods

Add hozzá az okra és pároljuk, alkalmanként megkeverve, 3-5 percig. Az extra ízhez hozzáadhatunk egy közepes szeletelt vöröshagymát, mielőtt hozzáadnánk az okra, és addig keverjük, amíg a hagyma áttetszővé válik. Alternatívaként két szeletelt piros paprikát, négy fokhagymát vagy 1/4 teáskanál sót hozzáadhatunk az okra. Amikor az okra elkészül, a hüvelyek mély, zöld színűek és elegendőek ahhoz, hogy könnyen villogni tudjanak egy villával.

Távolítsa el a ketrecből az okra és más összetevőket egy hornyolt kanállal, és forró vagy több mint a szemcséket vagy polentát szolgál fel egy hiteles déli étkezési élményért.