Hogyan kell főzni garnéla a sütőben

A sütéses garnélarák a garnélák főzésének egyik legjobb módja. A garnélarák sütése és grillezése íz és nedvességveszteséget okoz, ami a garnélarákból kifolyólag gumiat eredményezhet. A sütőben lévő garnélarák megőrzése megőrzi a természetes ízeket, amelyeket sok fogás után meg lehet ízlelni. A legjobb eredmény érdekében használja a friss garnélarákot, amely fagyott, és még mindig van a héj. A héj védi a garnéla ízét, nedvességét és textúráját.

Hámozzák le a garnélarákot. Kerülje a fagyasztott, hámozott garnélarák felvételét. A héj megőrzi a garnéla textúráját és ízét. Fogja meg a garnéla lábát a hüvelykujjával és mutatóujjával, és húzza le balra vagy jobbra. Egyszerre fel kell venni az egész héjat. Ha nem, ismételje meg, amíg eltávolítja az egész héjat.

Melegítsük elő a sütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 450 fokra.

Megolvad egy vajkát a kályhában egy kis serpenyőben. Állítsa a kályhát közepesen alacsonyra, amíg a vaj megolvad. Távolítsuk el a hőtől.

Zsírozza meg a sekély sütőedényt sütőporral, és tegyen egy réteg garnélarákot a sütőedényre. Tartsa a garnélarákot szétválasztva, nehogy átfedjenek.

A garnélarát megolvasztott vajjal megkenjük egy ecsettel, és a garnélarákot a tetszésed szerint szezonáljuk. Szezonáld a garnélarákot, ahogy vágysz. “Mit főzünk Amerikában” azt ajánlja, hogy a garnélarákot sóval, fokhagymás porral, borssal és paprikával szórjuk. Alternatívaként, öblítse át az öreg ételeket a garnélarákon. Ez egy népszerű fűszer, amelyet Marylandben használnak, ahol a Chesapeake-öbölben fogott különféle tenger gyümölcseinek eszméje az életforma.

Sütjük a garnélarákot 10-12 percig, a garnélarák felét félig főzzük. Ne dobja a vajat a garnélarák elfordítása után. Ne feledje, hogy a garnéla többé-kevésbé sütési időt igényel, ezért figyelje a garnélarákot, amikor főz. Az alábbiakban a Maryland Seafood Cookbook által javasolt Maryland Földművelésügyi Minisztérium által javasolt sütési útmutató: hat-nyolc perc a kis garnélarákra, 10-12 perc közepes garnélarákra és 15 perc a nagy- vagy jumbo méretű garnélarákra .