Hogyan kell főzni pinot grigio

A Pinot grigio egy könnyű, száraz és ropogós fehérbor Olaszország eredetével. Napjainkban számos kaliforniai és oregoni szőlőültetvényt találunk a pinot grigio szőlő használatával fehérbor készítéséhez. A Pinot grigio tenger gyümölcseihez, pörköltekhez és tésztaételekhez, valamint számos marinádához és szószokhoz használható húsok és halak számára.

Vágj 2 fontot. A kicsontozott marhahús pörkölt hús, mint a mandzsetta, a váll, a penge vagy a hüvely a 3 hüvelykes kocka, és szezonban sóval és fekete borssal.

Hő 3 evőkanál. Olívaolajat egy nagy serpenyőben középhőmérsékleten. Adjuk hozzá a húsdarabokat barnára minden oldalról, és tegyük félre.

Távolítsa el a legtöbb folyadékot a serpenyőből, és hagyja csak a könnyű filmet a zsír. Adjunk hozzá egy 750 ml-es palack pinot grigio-t és forraljuk fel. Csökkentse a hőt és párolja le a héttől 10 percig, vagy amíg a bor felére csökken.

Adjunk hozzá 2 evőkanál. Dijon mustárt és a marhahúsot vissza kell adni a serpenyőbe. Adjunk hozzá 16 oz-ot. Három félvér közepes méretű vöröshagymát, három félvéres fokhagymát és egy gyógynövénycsomót tartalmaz, amely négy apró petrezselymet, kakukkot és tarragont tartalmaz. Fedjük le és pároljuk az alacsony hőt két vagy három órán keresztül, vagy amíg a hús gyengéd.

Távolítsa el és dobja ki a gyógynövénycsomót. Távolítsuk el a húst, a hagymát és a paradicsomot, és tegyük félre. Növelje a hőt, és 10 percig forralja fel a mártást. Húzza vissza a húst, a hagymát és a paradicsomot, és tálaljuk a dögbe. Daube hasonlít egy pörköltre, de könnyebb és frissítőbb.

Cook 1 £ spagetti, amíg a tender.

Marhahús Daube a Pinot Grigio-val

Seafood Spaghetti Pinot Grigio

Pinot grigio szósz

Hő 3 evőkanál. Olívaolajat egy serpenyőben. Adjunk hozzá három apróra vágott mogyoróhagymát és három apróra vágott gerezd fokhagymát, és főzzük három percig. Adjunk hozzá ¾ csésze napra szárított paradicsomot és főzzünk még egy percet.

Adjunk hozzá 1 ½ csésze pinot grigio, 1 lb tisztított garnéla és 2 lbs. Mosott kagylókat, és forraljuk fel a folyadékot. Csökkentse a hőt és párolja 7-10 percig, vagy amíg a kagyló kinyílt.

Adja hozzá a spagettit a serpenyőbe, és szedd meg 2 csésze arugula, 1 tk. Sót és 1 tk. fekete bors. Tálaljuk egy tálban.

Heat 2 ½ csésze hal, zöldség vagy csirkeállomány egy serpenyőben közepes lángon.

Megolvad egy közepes serpenyőben 3 evőkanál. Vajat és keverjük 3 evőkanál. univerzális liszt. Főzzük alacsony lángon, folyamatosan keverjük hat percig. Hűtsük le egy percig, és ugráljunk bele a halállományba.

Add hozzá ¼ csésze darált gombát és főzzük a mártást, gyakran kevergetve közepes lángon körülbelül 20 percig.

Olvad 1 evőkanál. Vajat a közepes serpenyőben középhőmérsékleten. Keverje hozzá 2 evőkanál. Darált mogyoróhagymát és főzzük, amíg lágyul.

Adjunk hozzá 1 csésze pinot grigio-t és főzzük, amíg a folyadék felére csökken. Keverje hozzá 1 evőkanál. Apróra vágott petrezselymet, és keverjük össze a halállományt. Tálaljuk fehér halakkal vagy csirkével.