Hogyan kell kijavítani a galambujjakat a testmozgással

A galambos lábak egy közös ortopédiai állapot a kisgyermekeknél. Ezt úgy is nevezik, hogy bejutnak és előfordulnak, amikor a lábak befelé fordulnak, ahelyett, hogy természetes módon egyenesek lennének. Az Iowa Egyetem Kórházak és Klinikái megjegyzik, hogy a csecsemők gyakran természetes lendületben fordulnak elő, amikor először nyolc-tizenöt hónapos korban járnak. Ez a körülmény általában megszünteti magát, mivel a csípőcsontok erősödnek. Néhány kisgyermeknél azonban a csípőcsontok gyengék, vagy az alsó lábszárak csigolyái csillognak, és galambfejű sétát okoznak. Gyermeke gyermekorvos kezelheti a kezelést, beleértve a fizioterápiát is. Íme néhány példa a galambujjak kijavítására.

Helyezze gyermekét vagy kisgyermekét egyenesen egy gyermek méretű cég székébe. A galambujjakkal rendelkező gyermekek természetesen ülnek a lábukkal. Segítsen gyermeke ülni a székben, ha a lábát lerakották, és lábát laposan a padlón. Nyomja le a lábát a helyes, kissé kifelé álló helyzetbe egy papírdarabra. Legyen játék a gyakorlatban, ha gyermeke ül a székben lábával a papír nyomvonalainak körvonalaiban. Ez a gyakorlat rendszeresen elvégezhető, ha a gyermek evés, színezés vagy olvasás történik. Folytassa ezt a gyakorlatot naponta, amíg az állapotot kijavítják.

Távolítsa el a nappaliban vagy a kertben körülbelül 6 négyzetlábnyi területet a sérülések elkerülése érdekében. Mutasd meg a kisgyermekedet vagy a kisgyermekedet, hogyan kell hátrafelé járni. Kövesse hátra a háttámadást. Folytassa a gyakorlatot akár 10-20 percig is, vagy amíg erre képes. Ez a testmozgás segíti a csípőízületek erősítését, hogy a lábakat egyenesen tartsa a gyaloglás során. Ismételje meg ezt a gyakorlatot rendszeresen a játék és a séta ideje alatt.

Készíts egy gyalogos gerendát, hogy gyermeke járjon. Helyezze a fa táblát két négyzet alakú fára vagy 2 téglára. Tartsa a deszkát csak három-öt hüvelyk méternyire a talaj felett, hogy elkerülje a sérüléssel járó sérülést. Segítsen gyermeke sétálni a teljes hosszúságú lapon napi két-négy alkalommal, és rendszeresen folytassa ezt a gyakorlatot, amíg normálisan jár. Ez a gyakorlat segít a gyermeknek egy lábát helyesen elhelyezni a másik előtt, és erősíti az izmokat, amelyek megtartják a csípőt és a csontokat.