Hogyan kell megnyomni a láb ívét a pronationhez

A felépítés vagy a lapos láb a Foot.com webhelye szerint a plantar fasciitis vezető oka. Ez a túlzott feloldódás a növényi feszítés megnyúlását eredményezi, és ez vezethet a sarok fájdalomhoz, a boltozathoz és a sarokhegyhez. A stretching gyakorlatokat gyakran használják a plantar fasciitis kezelésére, és ezek az íves nyújtó gyakorlatok csökkenthetik a feszültséget a láb ívén.

Fogja meg ujjait egy kézzel és a lábának közepével a másik kezével. Húzza vissza a lábujjakat, amíg egy lábnyomot nem érez. A Sports Killer Clinic azt javasolja, hogy tartsa a szakaszon körülbelül 30 másodpercig, és ismételje meg öt ismétlés és három készlet a nap folyamán összesen 15 ismétlés.

Tekerje a lábát egy kerek tárgy körül, mint egy kis golyó, hogy megnyúljon az íves területet. A Sports Injury Clinic azt mondja, hogy egyre nagyobb nyomást kell gyakorolnod, miközben ismételten gördíted az ívedet a labdára.

Nyomja a lábát a lábának a falhoz, és tartsa a lábát és a sarkát, amennyire csak lehetséges a padlón, hogy meghúzzon egy ívet. Ez a szakasz az alsó lábazat és az elülső tibialis izom előlapját is működik. A Flash Mavi megjegyzi, hogy a térd hajlításával a feszítés végrehajtásához elkülönítheti az íves ínt is.

Nyomja meg lábad golyóját a talajba, majd emelje fel a sarodját a talajról olyan magasra, amennyit csak tud. Ez a gyakorlat kiterjeszti az íves ínt. Flash Mavi megjegyzi, hogy meg kell tartani a térd hajlítani, hogy elszigetelje az íves ín.