Hogyan kell megtanulni magadnak a kickboxingot

A kickboxing olyan harci sport, amely ötvözi a bokszolás lyukasztási technikáit és a karate kicking technikáit. Az 1970-es években kezdődött, amikor a karate stilisták, mint Joe Lewis és Chuck Norris úgy döntöttek, hogy a legjobb módja annak, hogy meg tudják vizsgálni képességeiket, egymás ellen versenyeznek a gyűrűben. Ez a népszerű módja annak, hogy megtanulják a harcot vagy az illeszkedést. Miközben a művészet önállóan tanulható, mindig a legjobb, ha szakmai tanítást keres, vagy tapasztalt képzési partnert szerez, mivel ez gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a tanulási folyamatot.

Keressen olyan helyet, ahol bőven van hely, akadályok nélkül. Ez lehet udvar, stúdió, póthely vagy park. A segédeszközhöz vagy egyéb oktatóeszközhöz való hozzáférés hasznos, de nem szükséges.

Regisztrálj egy osztályra, ha lehetséges. Még ha ön is tanítani szeretné magát, a szakszerűen tanított osztályon való részvétel segít megérteni, hogyan kell a technikákat megjeleníteni és érezni, és gyors és hatékony visszajelzést ad. Azt is elmondja neked, hogy milyen legyen a képzési munkamenet.

Ismerje meg a kickboxing hiteles forrását. Ha nem találsz egy tanárt, akkor a lehető legegyszerűbb ismeretekkel kell rendelkezned a művészeteddel, hogy pontosan tudjad a helyes technikáról és a hatékony képzési módszerekről. A könyveket világos utasításokkal és diagramokkal, DVD-kel, vagy akár az interneten is megtudhatja. Minden lehet hatékony, de még mindig hiányzik a tapasztalt edző visszajelzése.

A sérülésveszély csökkentése érdekében minden munkamenet előtt jól felmelegedjen. Kezdjünk könnyű edzéssel, mint például ugrókötél, kocogás, gimnasztika vagy shadowboxing, ahol kickboxing technikákat végezhetsz ellenállóképesség ellen egy képzeletbeli ellenfél ellen. Ez segít felkészíteni az izmokat és az izületeket a következő edzésre.

Gyakoroljon egyedi technikákat, például ütéseket és rúgásokat. Fókuszáljon az alapokra, például egyenes ütésekre és kampókra, valamint kerekes és elülső rúgásokra, szükség esetén tükör használatával az űrlap megfigyeléséhez és javításához. Használja ezeket a levegőben, ha nincs felszerelve, vagy egy edzőpartnernek tartott ütőzsák vagy fókuszpengék ellen.

Fejlessze tovább a lábmunkát folyamatos mozgással. A lábmunka fontos része a kickboxozásnak, így a gyakorlat a sztrájkokkal együtt mozog. Ezzel megismerheti az alapokat, de ahhoz, hogy túlmutasson ezen a szinten, szüksége lesz egy partnerre, akivel edzhetnek a támadó, védekező gyakorlatok és a sparring elleni küzdelemben.