Hogyan készítsünk mikroszkópos bozótot

A mikrodermabrázió egy olyan klinikai eljárás, amely kristályokat használ a bőr felső rétegének eltávolítására. A hámlasztási eljárás eltávolítja az elhalt hámrétegeket, így a bőr lágy és izzó. Házi készítésű fajták hetente egyszer használhatók, és olcsóbbak a drága gyógykezeléseknél. A felhasznált összetevők általában megtalálhatók a konyhában. Kb. 15 perc alatt létrehozható a bozót.

Egy csésze cukrot, fél pohár extra szűz olívaolajat és egy teáskanál citromlevet egy kis tálba keverjen össze. Keverjük össze egy fából készült kanállal, amíg az összes összetevő alaposan összekeveredik.

Adjunk hozzá hat csepp illóolajat, pl. Levendulát vagy citrusféléket. Adjunk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, ami lágyítja a bőrt.

Keverjük össze jól, amíg minden csomó el nem tűnik. A keveréknek egy színnek kell lennie. Helyezze a hozzávalókat egy tiszta, száraz tégelybe, fedéllel. Alacsony páratartalmú környezetben tárolja. A bozótnak hat hónapig kell tartania.

Dobjon 2-3 teáskanálnyi keveréket a tenyerébe egy kis kanállal. Adjunk hozzá három-négy csepp vizet, és keverjük össze egy pasztát. Az ujjaidat vagy a nedves mosogatószert használva körkörös mozdulattal vigye fel a masszát a nedves arcra. Könnyedén dörzsölje az arcot, de ne csúsztasson túl.