Hogyan lehet a viaszot eltávolítani egy nylon kabátból?

A nejlon egy sokoldalú anyag, amely ellenáll a víznek – de nem viasz. Ha gyöngyház viaszt önt a kedvenc nylon kabátjába, győződjön meg róla, hogy a ruhanemű mosható, mielőtt megpróbálja eltávolítani a foltot. Mielőtt elindulna a mosógéphez, azonban kövesse a fontos előkezelési lépéseket, hogy ne károsítsa a nejlonot, és ne tegye tönkre a kabátját.

Helyezze a nylon ruhát sima felületre. Fogjon meg egy jeget vagy egy jégkockát, és dörzsölje a viaszt. A jég megkötti a viaszt, megkönnyítve a lehúzást.

Néhány perc múlva óvatosan emelje le a keményített viaszt egy vajkésszel. Ha a viasz nem mozdul el, folytassa a jégkockát, amíg meg nem erősödik, és lekaparható.

Amikor a viasz nagy részét levágták, fedje le a festett területet papírtörölközővel. Előmelegítsen egy vasat alacsony vagy közepes értéken. Forró, óvatosan nyomja meg a vasalót a papírtörölközővel, 3-5 percig. A vas hõje megemeli a nylon rostokból a gyökeres viaszt. Vegye ki a papírtörülközőt, hogy ellenőrizze a viasz eltávolítását. Ha nem, folytassa a vasalási módszert, amíg a viaszt eltávolítják.

Kezelje az érintett területet egy kereskedelmi mosodai folteltávolítóval. Nedvesítse meg a fehér mosogatóruhát vagy papírtörülközőt a folteltávolítóval, majd fújja a foltot. Folytassa a foltot addig, amíg el nem távolodik.

Mossa le és szárítsa meg a nylon dzsekit a címke utasításainak megfelelően.