Hogyan lehet grillezni a halat a fóliában?

Nézzünk szembe: bár a halak többsége jó omega-3 zsírsavak forrásai – amelyek kulcsszerepet játszanak az agyműködésben – nem könnyű grillezni. A legtöbb faj finom és gyengéd, ami megnehezíti a mozgatást anélkül, hogy néhány pelyhet – vagy akár néhány darabot – átengedne a rácson. A megoldás: a hal, a fűszerek és a kis mennyiségű folyadékkal töltött alumínium fólia csomag. Nem csak a fóliacsomag teszi könnyebbé, gyorsabban és tisztábbá a grillezést, de segíteni fogja a halak ízét és nedvességtartalmát, ugyanakkor biztosítja, hogy kihasználja az omega-3 zsírsavak minél több fogyasztásának előnyeit.

Öblítse le a halat hideg vízben, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket vagy foltokat, majd helyezze egy tiszta vágódeszkára.

Pontosítsa a bőrt mindkét oldalon, ha egy egész halat használ. A vágásoknak körülbelül 1 hüvelyk hosszúnak és 1/2 hüvelyk mélynek kell lenniük. Helyezze őket kb. 1 hüvelyk távolságra egymástól. Nem kell pont filmet vagy más halakat vágni.

Mossa meg a kezét, majd tépje le egy darab ónfóliát, amely félig összecsukva kétszer akkora, mint a hal hossza és szélessége. “The Grilling Book”, a Bon Appétit főszerkesztője, Adam Rapoport szerint 24 hüvelyk méretű 12 hüvelykes fóliát javasol minden 6 uncia haldarabért.

Helyezze a fóliát laposra a vágódeszkán és helyezze a halat a közepére.

A halat sóval és borssal megszórjuk mindkét oldalán, más ízesítő ízekkel együtt, majd mindkét oldalon olívaolajat használjunk. Körülbelül 1 evőkanál olívaolajat használjunk 6 uncia halat.

Vágjon egy citromot 1 hüvelykes széles ékekre. Szórja meg a gyümölcslevet egy pár ékből a hal fölé. Helyezzünk pár ékeket a halak alatt vagy körül.

Húzza össze a fóliatömlő két hosszú széleit, és az ujjaival együtt vonja össze a széleket. Ugyanezt tegye a rövid szélekkel is.

Hagyja hagyni a halakat a fóliacsomagolásban, miközben előmelegíti a grillet közepesre.

Helyezzük a csomagot, felhajlított oldalával felfelé, a grillre, és kb. 10 percig főzzük 6 uncia halat.

Távolítsa el a fóliacsomagot a grillből, óvatosan nyissa ki, hogy elkerülje a forró gőzt, és ellenőrizze, hogy megtörtént-e. A fin halakhoz hús-hőmérővel ellenőrizni kell, hogy belső hőmérséklete legalább 145 fok, a garnéla, a homár, a szamár és a fésűskagyló átlátszatlan lesz, és teljesen tejszínes lesz.