Hogyan lehet meggyógyítani az elakadt ujjakat röplabdázás közben

Az elakadt ujjak közös röplabda sérülések. Az ujjait elakadhatja, mert az kinyújtott kézre esik, vagy ütközik egy másik játékossal. A golyó beállítása, tüskéje vagy ütése szintén elakadt ujjakkal járhat. Az elakadás akkor következik be, amikor az ujjaid szalagjai vagy közös kapszulái a szokásos mozgási tartományán kívülre kényszerülnek. Az elakadt ujjak csillapíthatják a röplabda-részvételi képességét, de otthon gyakran otthon kezelik őket.

Húzd meg röplabdát a sérülés kezdetekor. Lazítson a sportról, amíg az ujjaid fájdalommentesek.

Forduljon orvoshoz. Ha fájdalmas fájdalmai vannak, nem tudod mozgatni az ujjaidat, vagy az ujjaid láthatóan deformálódtak, menj a legközelebbi kórház sürgősségi szobájába vagy az orvosi rendelőbe. Ezek a tünetek olyan törést jelenthetnek, amely azonnali figyelmet igényel.

Jégre vigye ujjait. Használjon hideg csomagokat vagy egy zsákot a jégből, és vigye rá ujjaira. Csomagolja be a jeget egy törülközőben, hogy ne helyezze közvetlenül a bőrére. Jegesd az ujjaidat 20 percig, naponta két-három alkalommal.

Vegye át az over-the-counter fájdalomcsillapítást, ha elviselhetetlen fájdalmai vannak. Vigyük az aszpirint vagy az ibuprofent a fájdalom és a gyulladás csökkentésére.

Biztosítsa ujjait sportos szalagon, ahogy gyógyulnak. Fogja meg az elakadt ujjait, helyezzen egy szalagot a proximalis interphalangealis ízületeire, vagy a PIP csuklójára, és csavarja be a szalagot az ujjai körül. Vegyen fel egy másik szalagot ugyanabban a körkörös mozgásban, közvetlenül a PIP-csatlakozás felett, és körkörösen mozgassa az összes elakadt ujját. Ha éppen egy ujját elakadt, ragadja meg sérült ujját egy szomszédos, egészséges ujjhoz.

Erősítse meg az elakadt ujjait. Használjon gumi labdát vagy stressz labdát. Helyezze a labdát a tenyerébe, és szorítsa össze az ujjait a labdát a lehető legszorosabban. Tartsa ezt a pozíciót öt másodpercig. Pihenjen és ismételje meg 10-szer, naponta háromszor.

Növelje az elakadt ujja mozgásának tartományát. Lassan vigye az érintett ujjait a mozgás teljes tartományában. Húzza meg minden egyes ujját, majd hajlítsa meg minden csatlakozásnál. Fogja meg az egyes pozíciókat öt másodpercig. Ismételje meg a nap folyamán három ismétlődő 10 ismétlést.