Hogyan lehet megszabadulni a hideg az 1 hónapos baba

A csecsemők legalább egy hüveget kapnak az életük első néhány hónapja alatt, a MayoClinic.com szerint, és az átlagos csecsemőnek 10 lesz a második születésnapja előtt. A megfázás hatással van a baba felső légzőrendszerére, ami csepegtető orrát, orrdugulást és torokfájást okoz. Hacsak tüdőgyulladás vagy más szövődmény nem alakul ki, a megfázás általában 10 nap alatt enyhék és tiszták. A 2 hónapos kor alatti csecsemők azonban nagyon gyenge immunrendszerrel rendelkeznek, és így sokkal kiszolgáltatottabbak a potenciálisan komoly szövődmények. Éppen ezért fontos, hogy az újszülöttben ez a fiatal hüvelyi tüneteket jelentse az orvosnak.

Vigyük a baba hőmérsékletét néhány óra alatt egy rektális hőmérővel. Hívja gyermekének gyermekorvosát, ha a lázának hőmérséklete meghaladja a 100,4 fokot vagy nem reagál a túlterheléses lázcsökkentőkre. A Mayo Clinic azt javasolja, hogy acetaminophenet adjanak a baba számára a láz enyhítésére.

Szívja el az orrdugaszt az 1 hónapos kisbabájából egy izzó fecskendővel. Nyomja össze a fecskendő izzóját, hogy kiürítse a levegőt, majd helyezze be a fecskendő hegyét kb. 1/4 inch-re a baba orrlyukába. Lassan engedje fel az izzót, hogy laza nyálkát szívjon el a baba orrától.

Használjon párásítót, hogy nedvesítse a levegőt a baba szobájában. Ez megkönnyíti a torlódást és javítja az alvást. Helyezze a párásítót egy magas, stabil felületre, és ne érje más gyermekek. Kapcsolja ki a párásítót, ha a felesleges páratartalom jelét észleli, pl. A páralecsapódás az ablakokon és a bútorokon. A túl sok páratartalom ösztönzi a penészesedést és a bakteriális növekedést.

Minden egyes órában adagoljuk az orrcseppek sóoldatát. Ezek a cseppek lazítják a nyálkat és megnyugtatják a baba orrának belsejét, ezáltal javítva a légzést és az evést. Sós cseppek a legtöbb gyógyszertárban kaphatók.

Alvás közben emelje fel a baba fejét, és helyezzen pár párnát a gyermekágy rugóihoz és a matrac fejéhez. A Baby Center figyelmeztet arra, hogy a babáját közvetlenül a párnára helyezze, vagy a tárgyakba helyezi a gyermekágyat. Ezek a módszerek fulladást vagy sérülést okozhatnak.

Figyelje figyelemmel a baba folyadékbevitelét annak biztosítására, hogy a szokásos módon iszik. A legtöbb esetben nincs szükség további folyadékbevitelre. A megfelelő folyadékbevitel enyhíti az orrdugulást és megelőzi a kiszáradást.

Figyelmeztesse a gyermek gyermekorvosát, ha a kiszáradás vagy a másodlagos fertőzés tünetei jelentkeznek. Száraz pelenka, vastag, zöld orrürülés vagy egy hétnél hosszabb ideig fennmaradó köhögés mind a 1 hónapos kisbaba esetleges súlyos szövődményeinek előfordulását jelezheti. Ha a baba nem hajlandó folyadékot inni, kezdődik a hányás, vérzik a köpet, vagy légzési nehézségek jelei mutatkoznak, vigye el a sürgősségi helyiségbe.