Hogyan lehet megszabadulni a kövér arcoktól a terhesség alatt

Az anyák várják a növekvő hasat, mivel a terhesség előrehalad, de az új, pufók arca nemkívánatos meglepetés lehet. Amint a nők belépnek a harmadik trimeszterbe, az ödéma vagy a duzzanat gyakori, és hatással lehet minden területre az arcáról a bokáig. Bár egy kis extra pudge elkerülhetetlen a késői terhesség alatt, néhány stratégia segíthet az arc duzzanatának csökkentésében, amely a kövér arcokat eredményezi.

Növelje a folyadékbevitelt. Céljon legalább nyolc 8 uncia pohár vizet minden nap. Annak ellenére, hogy ellentmondásosnak tűnik a vízvisszatartás és a vízzel való duzzadás ellen, ez nem így van. Ha rengeteg folyadék van a rendszerben, akkor segíthet a folyadékok kiöblítésében a testből, ami hozzájárulhat az arc puffadásához és duzzanatához. Továbbá, ha teste érzékeli a folyadékok hiányát, akkor a túlélési módba léphet, és a lehető legnagyobb mértékben a vízre tarthat.

Gyakorlat. A fizikai aktivitás akár a terhesség végén is csökkentheti a duzzanatot. Keressen alacsony hatású edzést, például úszást vagy mérsékelt gyaloglást. Beszéljen kezelőorvosával a terhesség alatt történő edzésprogram megkezdése előtt, és csak azt, amit a tested képes kezelni.

Egyél egy egészséges, fehérje gazdag étrendet. Túl kevés fehérje okozhat Önnek a folyadék megtartását, ami hozzájárulhat ahhoz a pufók arcához. Adjunk hozzá naponta lean proteineket, például csirkemellet, pulyka és tofu. Adjunk hozzá tápanyagban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket is, és vágjuk ki a magas nátriumot tartalmazó ételeket.

Maradj jól. Ha nyáron a harmadik trimeszterben vagy, akkor ez nehéz lehet, de a hő hozzájárulhat a duzzanat kialakulásához. Ne álljon közvetlen napfényben – ha kívül kell tartózkodnia, tartózkodnia kell az árnyékban és viseljen hőálló ruházatot. Ha lehetséges, élvezze a légkondicionáló kényelmét, hogy csökkentsék az ödémát.

Hideg tömörítsen az arcára. Ezek a tömések segítenek csökkenteni a duzzanatot, és ha meleg van, talán frissítő is lehet.