Hogyan lehet megszabadulni a mellkasi zsír a férfiak

A férfiak több okból is nagy melleket fejleszthetnek, még csak túlsúlyos is. A testzsír felhalmozódhat a melle falánál, nagy melleket teremtve. Bizonyos gyógyszerek – például bizonyos kemoterápiás kezelések, antibiotikumok, antidepresszánsok és szívgyógyszerek – okozhatnak melleket. Az alkohol és az utcai drogok, mint a marihuána, a heroin és a szteroidok, szintén növelhetik a melleket. Bizonyos egészségügyi állapotok, mint például a hipogonadizmus, a hyperthyreosis, a vese és a májelégtelenség, a méhek növekedéséhez vezethetnek. A mellek okaitól és méretétől függően a kezelési lehetőségek változhatnak.

Gyakorolj rendszeresen. Ha a túlsúly miatt nagy melleket fejlesztett, a rendszeres edzés segít a testzsír elvesztésében, ami csökkenti a mellkas méretét. Célja, hogy hetente kb. 1-2 fontot veszítsen, mondja az Amerikai Tanács az edzésről. Az erőkifejtés izomot építhet az emlőfal mögött, amely erős, izmos megjelenést kölcsönöz a mellkasának.

Csak egészséges ételeket fogyasszon, és próbálja meg követni az alacsony kalóriatartalmú étrendet. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltatóval a kalóriabevitelt. Az életkorától és súlyától függően javasolhat egy adott kalóriatartományt, amelyet naponta fogyasztania kell. Orvosa a súlycsökkenést is figyelemmel kísérheti annak biztosítása érdekében, hogy nincs mögöttes egészségügyi állapot.

Határozza meg, hogy a gyógyszer a méhek növekedését okozza-e. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a nagyobb mellek növekedése mellékhatást jelenthet bármely gyógyszerhez, amelyet szed.

Kérdezze meg egészségügyi szolgáltatóját, ha van alternatív gyógyszer vagy kezelési lehetőség. Ha az antibiotikumok a méhek növekedését okozzák, talán az orvosa másféle antibiotikumot írhat fel. Ha antidepresszánsokat szed, és az orvos úgy gondolja, hogy nélkülözheti őket, akkor lehet, hogy megszakíthatja a kezelést. Soha ne hagyja abba a gyógyszereket az orvos jóváhagyása nélkül.

Zsugorodik a mellszövet zsírleszívással. Ha nagy mellek vannak az egészségügyi állapot vagy a felesleges zsír miatt, érdemes figyelembe venni a zsírleszívást. A zsírleszívás eltávolítja a felesleges zsírt az emlőfal mögül, nem távolítja el az emlőmirigy szöveteit.

Távolítsa el a mellemirigy szövetét és a zsírt a masztektómia segítségével. A mastectomia eltávolítja a zsírt és az emlőmirigy szöveteit. Ez az eljárás endoszkópos technikákat alkalmaz, így a műtét kevésbé invazív és kevesebb helyreállítási időt igényel.