Hogyan lehet nagyon jó futballpálya készségeket kevesebb mint két hét alatt

Senki nem tud megtanulni a labdát, mint Ronaldinho, a kétszeres FIFA világbemutatója, mindössze néhány hét alatt. Az ellenfelek kiaknázása csúnya lábkészséggel gyakorolja a gyakorlatot – és a tehetség. Mégis, ha néhány hasznos labdakezelési képességre összpontosít, akkor megtanulod, hogy lépést tartson a játék ütemével, és hozzájáruljon a csapat erőfeszítéseihez – még akkor is, ha a nagy játék kevesebb, mint két hét. Talán még egy vagy két célt is szerezhetsz.

Gyakorolják a labdát. Kick a labdát egy falhoz, vagy hogy valaki átadja neked a földön és a levegőben. Halkan állítsa meg a labdát a lábának belsejével.

Húzza át a labdát egy falhoz, vagy egy másik emberhez, aki belseje a lábának. Ha jobb lábú vagy, állj kissé balra egy halott labdából. Ügyeljen a bal lábadra a labda bal oldalára, és lengesse a jobb lábát, és szilárd kapcsolatot tart a jobb lábának belsejével. Próbáld meg tartani a labdát a földön. Gyakorolj ugyanolyan vagy annál többet a nondomináns lábaddal.

Gyakoroljon egy gombnyomással haladást egy falon vagy egy másik személyen. Amikor a labda eljut hozzánk, szelíden, de határozottan lökdözze a lábát, anélkül, hogy megállítaná. A lábad kissé pihentesse a labdát, mivel érintkezésbe kerül, ne lengesse túlságosan a lábadat, vagy túl nehezítse.

A labdát a térddel és a lábak tetejével és belsõ részeivel zsonglõzheted. Amíg a zsonglőrzés évekig tart, a zsonglőrzés még mindig hatékony gyakorlási gyakorlat, mert kényszeríti Önt, hogy kényelmesebbé és lazábbá váljon a labdával. A jól képzett labdarúgók kezelik a labdát nyugodtan, ahelyett, hogy vadul irányítanák a labdát.

Lődd le egy célponton, például egy focihálót vagy egy foltot a falon. Ha jobb lábú vagy, álljon kissé balra egy halott labdából. Vegyen egy vagy két futó lépést, tegye bal lábát balra a labdát, és a jobb oldali cipő nyelvével a golyó hátsó részének középpontját fogja. Gyakoroljon felvételt a nondomináns lábával is.

Csavarja el a labdát az akadályok körül. Helyezzen oszlopokat vagy más előrelátó akadályokat, mint a golyók, zsákok vagy székek 3 vagy 4 láb távolságban egy sorban. Jog lassan az akadályok körül, miközben óvatosan megérinti a labdát a lábad belső és külső oldalán. Tartsa a labdát a lábadhoz közel és szorosan kösse össze az akadályokat. Hajtsa fel az akadályokat, vagy nehezebbé tegye őket egymáshoz.

Jog körül egy labdarúgó-mező vagy fűterület, amely a labdát dribbling. Minden oly gyakran, mozog a labdával más módon. Például, húzza a labdát előtted egy láb alján, miközben hátrafelé ugrál a másik oldalon. A lábát lengesse a labdát, a bal oldalt, majd a jobb oldalt, mintha valakit eldoboznál volna, vagy hamisítaná. Fusson keményen a labdával, majd gyorsan változtassa az irányt. Húzza vissza a labdát egy láb aljára, majd fordítsa el 90 fokot és hajtsa a másik irányba.