Hogyan szüntesse meg a száraz köhögést és torokfájást

Gyakran előfordul, hogy egyszeri száraz köhögés és torokfájás van, mivel mindkettőt környezeti ingerlők vagy olyan körülmények okozhatják, mint az allergiák vagy fertőzések. A legtöbb idő, a tünetek a házi jogorvoslatok és az over-the-counter (OTC) gyógyszerek kombinációjával javulnak. A tartós vagy visszatérő száraz köhögést és torokfájást orvosnak kell értékelnie.

Hidrátot és nyugtat

A száraz köhögés és a torokfájás a kiszáradás okozhat, ezért az első lépés e tünetek enyhítéséhez több folyadék bejutása. A víz lehet a legjobb, de a hígított gyümölcslevek és a leves is segít.

Párásít

A jeges zsetonra szopogás torzulást okozhat, és átmenetileg jobban érezheti magát. A torokgyanták vagy a kemény cukorka is segíthet megnyugtatni a torokfájást. A fulladás veszélye miatt a popsikók biztonságosabb alternatívát jelentenek a kisgyermekek számára.

Csemege

Ne becsülje alá a hidratált tartózkodás fontosságát, mert ez megóvja a nyálkahártyák kiszáradását. A bundák csapdázzák a baktériumokat és egyéb irritáló szereket, így elegendő folyadék fogyasztása megóvja a nyálkahártyát a kiszáradástól vagy túl vastagodástól, javítva a szervezet immunválaszát.

Helyezzen be párásítót a szobájába. Az apró vízcseppek, amelyek a levegőbe beágyazódnak, a levegővel hidratálja a légutakat, és megkönnyíti a légzést.

Hosszú, meleg zuhany. Ez ugyanolyan előnyökkel jár, mint egy párásító, nedvességet ad hozzá a torkához és a légutakba, javítva a tüneteit.

Igyál meleg italokat és inhalálj a gőz között a kortyok között. A hozzáadott mézes tea különösen megnyugtató a torok számára.

A torokfájás ibuprofennel, alevonnal vagy acetaminofénnel is megkönnyíthető. Kövesse a címkén az adagot és a használati gyakoriságot.

Egy másik lehetőség az, hogy kipróbáljuk a sós vízcsíkot. A Centers for Disease Control és Prevention (CDC) szerint 1 literes, 1 teáskanál sóval kevert meleg víz keverékével történő gipszelés segíthet megnyugtatni a torkot.

Kipróbálhatja az OTC köhögéscsillapítót is. A köhögéscsillapító dextrometorfánokat tartalmazó termékek közé tartozik a triaminos hideg és köhögés, a Robitussin köhögés, a Vicks 44 köhögés és a hideg. Kövesse az adagolás címkéjét. Ha orvosi ellátása alatt áll orvosi körülmények között, vagy vényköteles gyógyszereket szed, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a köhögési jogorvoslat lehető legjobb lehetőségeiről.

Ha bármilyen vényköteles gyógyszerrel rendelkezik az allergiák vagy az asztma kezelésére, használja azokat a tünetek kezelésére. Szintén bőven pihenjen, mivel ez fontos szerepet játszik az általános helyreállításban.