Hogyan tárolja a citromot és a limet

A citrom és a limes a szájat feltörheti egészben, de amikor a halat és a baromfit összenyomják, vagy hozzáadják az öltözködéshez, akkor egy nyugodt rúgást adnak hozzá. Ezek a sokoldalú citrusfélék hideg italok ízesítésére szolgálnak, finom ízeket adnak a pudingok és a sült desszertek számára, vagy akár titkos összetevőként a tejszínes tészta-mártásban. A tárolásuk megfelelően friss és használatra kész állapotban van, amikor kedve van valamiért, hogy megkönnyítse vacsorajegyét.

Válasszon friss citromot és limeset, amelyek simaak, szilárdak és egységesek. Az elszíneződött vagy puha foltok azt mutatják, hogy a gyümölcs eléri az elsődleges.

A gyümölcs kezelése előtt mossa meg kezét és minden munkaterületet és edényt forró, szappanos vízzel.

Mossa le a citromot és a limes hideg vízzel és zöldségkefével. A felületet súrolja, hogy eltávolítsa a talajt a kefével és hideg vízzel öblítse le. A University of Maine Extension Services magyarázza, hogy nincs szükség szappannal vagy mosószerrel a mosás során.

Szárítsa meg a gyümölcsöket papírtörülközőkkel vagy tiszta, puha ruhával. A nedves állapotban tárolt gyümölcsök penészesedésre érzékenyek.

Ellenőrizze, hogy a hűtőszekrény hőmérséklete 40 fok alatt van-e.

Helyezze a tisztított, szárított citrusféléket műanyag zacskóba, kissé nyitott végével, és helyezze a hűtőszekrénybe. A citromok és a limes körülbelül 6 hétig frissen maradnak, amikor a hűtőszekrényben tárolják.

Ellenőrizze a tárolt citromokat és a limeset alkalmanként a penész vagy puha foltok jeleire. Távolítson el minden gyümölcsöt, amely puha, penészes vagy elszíneződött.