Mennyi fehérje van a húsban?

A hús az étkezési fehérje egyik gazdag forrása. Mivel a hús minden olyan esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyet szervezetének napi szükséglete van a fehérjék felépítéséhez, magas minőségű, teljes fehérjét is besorol. A hús egy részében jelen lévő fehérje mennyisége körülbelül 3 uncia, típustól és vágástól függően változik. Válasszon sovány húsokat, ha lehetséges, mert alacsonyabbak az egészségtelen telített zsírokban, mint a zsíros húsok.

Marhahús, sertés és bárány

A táplálkozás és a dietetika akadémiája szerint a vörös hús legvékonyabb darabjai körkörös, liliomos vagy bordás vágások – vagy 95 százalékos sovány marhahús. Például 3 uncia bárányhús 25 gramm fehérjét tartalmaz, 3 gramm sertéshús 24 gramm, 3 uncia alsó kerek marhahús szelet tartalmaz majdnem 29 gramm fehérjét és 3 uncia adagot 95 százalékos sovány talaj A marhahús körülbelül 25 gramm étkezési fehérjét tartalmaz.

Játék húsok

Sokféle vadhús – például a bölény, a nyúl, a szarvas és a szarvas – szintén kiváló táplálékfehérje forrása. Általában véve a játékhéj szegényebb, annál magasabb a fehérje tartalma. Például egy 3 grammos almos kör 26 gramm fehérjét tartalmaz, 3 gramm büvely 24 grammot tartalmaz, egy 3 gramm tetejű körömön 27 gramm és 3 uncia nyúl körülbelül 25 gramm étkezési fehérjét tartalmaz.

Feldolgozott húsok

A feldolgozott húsok nem csak általában magasabbak a nátriumban, és gyakran hozzáadnak cukrot, alacsonyabb fehérje, mint a friss vagy fagyasztott, feldolgozatlan hús. Például 3 uncia előrecsomagolt, szeletelt pulykamell 20 gramm fehérjét tartalmaz, a marha szalámi 3 uncia része mindössze 11 gramm fehérjét tartalmaz, és egy hot dog körülbelül 10 gramm étkezési fehérjét tartalmaz. Cserélje fel a feldolgozott húsokat friss vagy fagyasztott nem feldolgozott húsokkal, ha lehetséges.

Baromfi és hal

Bár a baromfi – például a csirke, a pulyka és a kacsa – és a halak vörös húsnak nem minősülnek, ugyanolyan mennyiségű kiváló minőségű, teljes fehérjét tartalmaznak, mint a vörös hús. Például egy roston sült csirkemell 3 gramm része körülbelül 26 gramm fehérjét tartalmaz, 3 gramm pörkölt pulyka 25 gramm, és 3 uncia tészta lazac tartalmaz körülbelül 22 gramm étkezési fehérjét.