Mennyi ideig van a kézápoló jó?

A legtöbb jó dolog – beleértve a kézkrémet is – nem tart örökké. Bár lehet csábító, hogy tartsa kedvenc kézápolási anyagát hosszabb ideig, mint tudnia kell, tudván, hogy mikor szabad kihagyni, hasznos a bőrénél. Tudja meg, mikor jött el az ideje, hogy dobja ki a krémet, és cserélje ki egy új palackot.

A kemény igazság

Sajnos nincs végleges lejárati dátum a lotionokra, mert nincs olyan szövetségi szabályozás, amely rámutat arra, hogy a kézkrémeknek lejárati dátumot kell felvenniük. Azonban a legtöbb folyadék csak két évig tart. Az SPF-et tartalmazó lotionok – mivel tartalmaznak egy extra hatóanyagot – a nyílás után egy évvel helyettesíteni kell, de három évig maradnak, ha zárva vannak. Ha rendszeresen használja a kézkrémet, jó esély van arra, hogy elfogy, mielőtt elérné ezt a lejárati tartományt.

Jelek

Annak ellenére, hogy nem áll rendelkezésre pontos lejárati dátum, más jelekkel is meg lehet nézni, hogy megmondja, itt az ideje, hogy megszabaduljon a folyadéktól. Ha bármilyen változást észlel a színben, a konzisztenciában vagy a szagokban – akármennyire finom is -, akkor a lotionja lejárt, tehát haladjon előre és emelje ki.

Lejárt Lotion használata

Általában a lejárt ápolószer nem fog fájni – ez csak nem segít. Amikor a folyadékot lefogy, akkor általában nem “rosszul megy” – vagyis semmi rossz nem fog megtörténni veled, ha használod – ez csak azt jelenti, hogy az aktív összetevők mindennapos működést elvesztettek. Tehát, ha jelentkezik, akkor nem lesz olyan előnye a hidratálásnak, amit korábban tett. A terméktől függően kissé hidratálhat, de nem lehet olyan közel ahhoz, hogy a bőre előnyös legyen, mint egy friss palack.

A friss testápolót megtartva

Tartsa frissen a folyadékot hosszabb ideig, minimálisra csökkenti azt az időtartamot, ameddig ujjait ráhelyezte. Az ujjai olyan baktériumokat tartalmaznak, amelyek felgyorsíthatják a lejáratot. A legjobb módja annak, hogy ezt lehúzzuk, hogy vásároljon folyadékot szivattyúkban vagy csövekben, amelyek nem követelik meg, hogy az ujjaival összecsukjuk a terméket. Emellett tárolja a hidratáló területet. A szobahőmérséklet alig 10 fokkal optimális a leghosszabb eltarthatósági idő.