Méz és tej a bőrre

Az emberek több mint 2000 éve használják a mézet gyógyászatilag. A méz egyre nagyobb szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, különösen annak, hogy miként járulhat hozzá a bőrhöz. A friss tejet számos bőrtermékben használják, például hidratáló krémeket és szappanokat. Különösen a kecsketej már régóta használatos a bőrápolásban. Kombinálva a mézet és a tejet a bőrápoláshoz bizonyos előnyökkel járhat.

Történelem

Mind a tej, mind a méz hosszú múltra tekint vissza a kor hatásainak csökkentésére és a bőr friss és gyönyörű megjelenítésére. Az egyiptomi királynő, Cleopatra, híres a kecske tejben való rendszeres fürdésre. A méz a kínai orvoslás szerves részét képezte a 6. század óta. Számos vallásos szöveg, köztük a Biblia és a Korán is, a tejről és a mézről beszél, olyan ételek, amelyek mind a test, mind a lélek számára fenntartanak.

Jelentőség

A szerves tények szerint a méz gyors energiaforrás, és könnyen átalakítható glükózgá. Segít a tárolt testzsír emésztésében és a súly csökkentésében. A méz fogyasztása csökkenti a szabad gyököket, növeli az immunrendszert és újraterjeszti a bőrt olyan létfontosságú tápanyagokkal, amelyek fiatal és egészségesek maradnak. A tej gazdag tápanyagokban gazdag, amelyek a bőrre és a test egészére hatnak, beleértve a kalciumot, a káliumot, az A és D vitaminokat, a foszfort és a fehérjét. A tejet külsőleg is táplálja a bőre, segít megőrizni a nedvességet.

A méz funkciója

A mézet közvetlenül a bőrére kell helyezni. A bőrápoló erőforrások központja szerint a méz nedvesítőszer, ami azt jelenti, hogy vonzza és megtartja a bőr nedvességét. Ez nem csak a száraz bőrű emberek számára előnyös, hanem a zsíros bőrűek is, mert ez segít a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzésében anélkül, hogy előállítanánk és olajos filmet készítettünk volna. A méz csökkentheti a ráncokat és segíthet a bőrt megőrizni rugalmassága mellett. A Bastyr Center for Natural Health szerint a méz hatékony sebek, fekélyek és égések gyógyítására. A mézzel kezelt felületes égési sérülésekkel rendelkező betegek gyorsabban csökkentették a fájdalmat és a bőr gyulladását. A mézes kezelésben részesülő betegek kevesebb sebhelyet szenvedtek, amikor a seb meggyógyult.

Tej funkciója

A The Daily Green szerint a rendszeres időközönként felhasznált nyerstej megszabadulhat a bőrrel kapcsolatos problémák számától. Ha rendszeresen reggel tejet fogyaszt, és bőrkiütést észlel, akkor allergiás reakciót okozhat, és azonnal orvoshoz kell fordulni. Organic Facts, a tejet és a mézet ötvözi, hogy mindkettő maximális bőrápolási előnyökkel járjon. Egy teáskanálnyi méz egy pohár meleg tejben jó módja a kettő kombinálásának.

Figyelem

Bár nem gyakori, egyes emberek allergiásak a mézre. A tünetek a bőrirritációtól a köhögésig és az influenzaszerű tünetektől az anafilaxiaig terjedhetnek. Azok az emberek, akik allergiásak más élelmiszerekkel, például gluténnel vagy diófélékkel, érzékenyek lehetnek a mézre. Azok a személyek, akik allergiásak bizonyos növényi pollensekre, érzékenyek lehetnek a mézre is, különösen akkor, ha a mézet a méhekből készítették, amelyből pollent gyűjtenek ezekből a speciális növényekből. Ha allergiás reakciója van a mézre, azonnal forduljon orvoshoz.