Segítség a tizenévesek megszállottja a hírességek

Sok tinédzser csodálja és szeretné utánozni a híreseket, akiket a tévében és a magazinokban látnak – ez természetes része a felnõtteknek. Bizonyos esetekben a megszállottság kijuthat a kezéből, és túlmegy a szokásos tinédzser viselkedésen, még akkor is, ha veszélyes. Annak tudatában, hogy mikor és hogyan segíthet a megszállott tinédzserben elengedhetetlen ahhoz, hogy megállítsuk – vagy visszaszorítsuk – egy egészségtelen rögzítést.

Az Obszézió megértése

Nem csak a gyakran kiszolgáltatott tinédzserek számára gyakran forgalomba hozott hírességek, életük lehetővé teszi a nyilvánosság számára egy bizonyos mennyiségű elkerülést, és egyfajta bálványimádatot hirdetnek. Tudják inspirálni a tizenéveseket, hogy jobbak legyenek, mint azok, még akkor is, ha ez a kép hamis. A hírességek lehetővé teszik a tizenévesek közötti megosztott élményt is, amelyet meg lehet különböztetni a szüleiktől és más hatósági személyiségektől. Ez a közös tapasztalat elősegíti a hozzátartozás érzését is.

Mikor kell segíteni

Bár nem akarsz lépni a tizenéves lábujjával, vagy akadályozza annak növekedését és függetlenségét, fontos felismerni, amikor az ártalmatlan csodálkozás valami nyugtalanítóbbá válik. A Celebrity Worship szindrómát valójában egy olyan személyiségzavarként ismerik fel, amelyet az a meggyőződés jellemez, hogy a saját életét befolyásolja, hogy mi történik egy hírességgel és néha kontrollálhatatlan viselkedéssel és fantáziákkal, amelyek egy hírességre irányulnak. Ha ezek a figyelmeztető jelek megjelennek, a tini szükségletek segítenek abban, hogy megértsük a viselkedését irracionális.

Mit jelent

A Celebrity Worship szindróma intenzív-személyes és borderline-patológiai megjelenése, beleértve az irracionálisan hinni az életet személyesen összefonódik egy hírességével, a depresszió, a szorongás és az általános stressz magasabb arányához kapcsolódik. E kockázati tényezők miatt John Maltby, a brit Leicester Egyetem kutatója megjegyzi, hogy a CWS által befolyásolt tizenévesek gyakran szorongatták kapcsolataikat szüleikkel, a “The National” című cikkében. Ezek a tinédzserek elidegenedhetnek, és nehezebbnek tűnhet elérni, de nem feltételezik, hogy csak nőni fognak belőlük.

Hogyan segítsünk

Vannak olyan módszerek, amelyek segítenek a tizenévesek körében, akik a sztárság megszállottságának markolatába sodródtak. Legyünk jobban bevonva gyermekei életébe, és próbáljuk meg új tevékenységeket kipróbálni, beleértve annak elismerését, hogy milyen erősségűek már. Azt is fontolóra veheted, hogy adjon több tennivaló felelősséget a ház körül, hogy átirányítsa őt a megszállottságától. Ne becsülje alá azt a fontosságot, hogy beszéljen a tinédzserével, amikor az alkalmi érdeklődés túlságosan messzire megy, és mindig arra törekszenek, hogy magatok is jó példaként szolgáljanak.