Szívritmus az úszás során

A pulzusszám ellenőrzése minden edzés során a leghatékonyabb eszköz annak biztosítására, hogy a maximális szív-érrendszeri előnyöket kapja. Különleges szempontok vannak a pulzusának megfigyelésére, amikor vizet gyakorol vagy úszunk.

A pulzusszám megtalálása

Az impulzust megtalálhatja a nyakán vagy a csuklóján lévő artérián. Számolja be az impulzust 15 másodpercig, majd négyszer megszorozza a pulzusszámot. Ahhoz, hogy pontos pulzusokat kapjunk a mozgás közben, ellenőrizzük a pulzusát gyakorlás közben vagy közvetlenül a leállítás után.

A cél pulzusszám

Az Amerikai Szív Szövetség a maximális pulzusszámának 50-85% -át határozza meg célzott pulzusszámát. A maximális pulzusszám becsléséhez vonja le az életkorát 220-ról. A kívánt pulzusszám a legmagasabb érték 50-85% -án belül van, és nagyobb egészségjavító hatása van a terhelés legmagasabb végében végzett edzéssel.

Figyelembe véve a víz gyakorlását

A pulzusszám lassabb, ha vízben gyakorol. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint a szívverések átlagosan körülbelül 17 ütemenként kevesebbet érnek el a vízbázisú edzés során, beleértve az úszást is. A célzott pulzusszám kiszámításához vízben 13 százalékot kell levonni a célsebesség-tartományban.

Vigyázat

Az edzésprogram megkezdése előtt ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót. Ha szédül vagy mellkasi fájdalmat vagy hirtelen légszomjat eredményez, azonnal hagyja abba az orvosi ellátást.