Zselatinmentes vitaminok

A legtöbb ember nem gondol kétszer a zselatinról, amelyet a vitamin kapszulák és más gyógyszerek bevonására használt. A zselatin ideális vitamin-kapszulázó edény, mivel nincs szaga és íze, és könnyen emészthető. A zselatinnak nincsenek ismert mellékhatásai, hacsak nem allergiásak az elkészített állati részekre. A zselatin nem befolyásolja más gyógyszerekkel vagy kiegészítőkkel. A vegetáriánusok esetében azonban a zselatin anatómia. A sertés maradványokkal készült zselatin szintén tabu az iszlám étkezési törvényeket követők számára. A zselatinmentes vitaminok bizonyos gyártókból állnak rendelkezésre, vagy üres zselatinmentes kapszulákat vásárolhat, és betölti őket a kívánt vitaminokkal.

zselatin

A zselatint úgy állítják elő, hogy az állatok csontjait, szalagjait és inakjait forralják, mint a tehén, a sertés és a szarvasmarha. Az eredmény egy granulált, világos színű anyag, amely a zselatin desszertekhez hasonló merevítőanyagként működik. A desszertek, a vitamin kapszulák és a gumiszerű vitaminok mellett a zselatint is használják a fényképezőgépfilmben. Ha zselatinból készült kapszulákból vásárol vitaminokat, az összetevőként szerepel a palackon vagy a csomagoláson.

Zselatin póttagok

Számos zselatin helyettesítőt alkalmaznak merevítőszerként. Ezek közé tartoznak az agar agar és a carrageen, mindkettő a tengeri moszatból. A Pakisztánból származó növényből származó guargumit gyakran használják fagylalt és puding. A fermentált típusú algákból előállított gellan gumi egy másik zselatin alternatíva. A zselatinmentes vitamintermékek tartalmazhatják az összetevők listáján szereplő élelmiszer-mázas vagy élelmiszer-minőségű bevonatokat is.

Termékek

Annak ellenére, hogy a zselatinmentes vitaminokat gyártó cégek száma 2011-ben kicsi marad, számos embert és körülményeket tartalmazó zselatinmentes vitaminokat talál. Ezek közé tartozik a több vitamin és ásványi anyag a gyerekeknek, akik guargumi vagy élelmiszer zselatin helyett zománcot használnak. A multivitaminok és ásványi kiegészítők felnőttek számára, valamint a férfiak és nők egészségére külön receptek is rendelkezésre állnak.

Zselatinmentes kapszulák

Ha saját kiegészítő kapszulát kíván készíteni, kaphatsz zselatinmentes kapszulákat, és töltsd be azokat vitaminos porokkal, gyógynövényekkel vagy bármi mással, amit kapszulába helyezni szeretnél. A vegán és vegetáriánus gélgumikból készült zselatinmentes kapszulák kereskedelmi forgalomban kaphatók.